Ohita navigaatiot ja siirry sisältöön

tervesuomi.fi

Apunavigaatio

Apunavigaatio

Leivänmurupolku

symptoms

Show only results in:Finnish Swedish English

Search results

300 hits

pages

Hirvikärpäset ihmisen riesana

Hirvikärpänen (Lipoptena cervi) on itäinen tulokas, joka ilmaantui 1960-luvulla Kaakkois-Suomeen. Nyt asuinalueena on koko maa Rovaniemen korkeudelle asti. Hirvikärpäset kiusaavat ihmisiäkin ja aiheuttavat...

Kansanterveyslaitos
28.9.2004 → (asiantuntijat)
magazine article

Niskat jumissa ja olkapäät ahtaalla - toimintahäiriöiden aktiivinen kuntoutus TÄYNNÄ

Vaivaako asiakastasi niskakipu vai onko kivun syynä olkapään toimintahäiriö?

UKK-instituutti
1.1.2007 → (fysioterapeutit), (kuntohoitajat), (lääkärit), (terveydenhoitajat), (terveydenhuoltoon osallistuvat ihmisryhmät), (urheilu- ja liikunnanohjaajat)
event

Miten työstressin fysiologisia vaikutuksia voidaan arvioida?

Työstressin fysiologisten vaikutusten arviointi on käytännössä työkuorman ja sen aiheuttaman kuormittuneisuuden arviointia. Haitallista työkuormitusta voivat aiheuttaa työn vaatimusten ja niistä selviytymisen välinen ristiriita, liian yksitoikkoinen työ, rasittava fyysinen kuormitus, huonot tai poikkeavat työolot tai hankalat työajat. Fysiologisessa mittaamisessa on kiinnitetty yhä enemmän huomiota työnteon aikaisten mittausten ohella palautumisen ja elpymisen seurantaan. Joidenkin tutkijoiden mukaan palautumisen monitorointi olisi paras tapa arvioida työstressin aiheuttamia terveyshaittoja.

Työterveyslaitos
6.10.2006 → (kansalaiset)
magazine article

Konstit ovat monet, kun kolottaa

Vuonna 2000 tehdyssä Työ ja terveys -tutkimuksessa ilmeni, että 72 %:lla haastatelluista (2900 henkilöä) oli viimeisen kuukauden aikana ollut pitkäaikaisia tai toistuvia liikuntaelinoireita. Oireilevien määrä oli lisääntynyt muutamalla prosentilla vuoden 1997 kyselyyn verrattuna. Yleisempiä vaivoja olivat niska-hartia-vaivat, joita oli yli puolella haastatelluista.

Työterveyslaitos
5.10.2006 → (kansalaiset)
magazine article

Lantionpohjan lihasten hallinta

Raskauden aikana lantionpohjaan kohdistuu pitkäaikainen paine ja hormonaaliset muutokset heikentävät lihasten supistusvoimaa. Lantionpohjan lihasten harjoittaminen auttaa ennaltaehkäisemään virtsankarkailua. Lisäksi lihasten jäntevyys paranee ja kuntoutuminen synnytyksen jälkeen nopeutuu. Lantionpohjan lihasten hallinta auttaa myös synnytyksen ponnistusvaiheessa löytämään oikean ponnistussuunnan.

Savonia-amk / Terveysala Kuopio
16.5.2008 → (kansalaiset)
information page

Lasta odottavien yleiseimpiä askarruttavia asioita

Koko raskauden kulun äitiä ja isää saattavat askarruttaa monet asiat. Tähän artikkeliin on kerätty tietoa tavallisimmista asioista, joihin liittyviä kysymyksiä tehdään raskaudenaikaisista yleisistä tuntemuksista. Kerätty tieto ja kokemus toimivat rauhoittavana ensitietona lasta odottaville. Artikkeli sisältää piirretyn kuvan, käsitekartan, synnytyspelkoihin vaikuttavista asioista.

Savonia-amk / Terveysala Kuopio
14.5.2008 → (kansalaiset)
information page

Matkailijan terveys

Matkailija voi sairastua matkan aikana tai vasta matkalta palattua. Matkasta on aiheellista kertoa, vaikka matkailija joutuisi kääntymään lääkärin puoleen kuukausiakin matkansa jälkeen.

Kansanterveyslaitos
9.2.2006 → (aikuiset), (kansalaiset), (matkailijat), (matkatoimistovirkailijat), (nuoret aikuiset), (nuoret), (vanhukset)
guide

Aivohalvaus

Liikunta vähentää aivohalvauksen ja aivoinfarktin vaaraa 15-30 %. Liikunta vaikuttaa aivohalvaukseen ja erityisesti aivoinfarktiin ehkäisemällä niiden vaaratekijöitä: sepelvaltimoiden ahtautumista ja sydänsairauksia.

UKK-instituutti
1.1.2000 → (kansalaiset)
information page

Ryhdin pitäminen hyvänä ehkäisee selkävaivoja

Selkä ja ryhtivaivat ovat yleisimpiä raskausajan ongelmia kasvavan vatsan vuoksi. Kun lantio kallistuu ja painopiste siirtyy eteenpäin, selkä menee helposti notkolle. Hyvä ryhti ehkäisee tehokkaasti selkä- ja hartiasärkyjä raskauden aikana. Selän väsymistä voi ennaltaehkäistä ja helpottaa harjoittamalla ryhtiä ylläpitäviä lihaksia. Artikkelissa on useita valokuvia hyvää ryhtiä ylläpitävistä harjoitteluliikkeistä.

Savonia-amk / Terveysala Kuopio
21.5.2008 → (kansalaiset)
information page

Työperäiset unihäiriöt ovat yleistyneet - mistä kunnon UNET?

Työperäiset unihäiriöt näyttävät olevan uusi tietotyön ja siihen liittyvän 24 tunnin tietoyhteiskunnan mukanaan tuoma epidemia. Artikkelissa yritetään mm. löytää keinoja unihäiriöiden vähentämiseksi.

Työterveyslaitos
5.10.2006 → (kansalaiset)
magazine article
300 hits

pages

© TerveSuomi.fi 2008About us