Ohita navigaatiot ja siirry sisältöön

tervesuomi.fi

Apunavigaatio

Apunavigaatio

Leivänmurupolku

(keskinäinen toiminta)

Show only results in:Finnish Swedish English

Search results

847 hits

pages

Tahdonvastainen psykiatrinen sairaalahoito

Täysi-ikäinen henkilö voidaan toimittaa ja määrätä tahdonvastaiseen psykiatriseen sairaalahoitoon vain, jos seuraavat kolme edellytystä vallitsevat samanaikaisesti:

Duodecim Lääkärikirja
20.4.2007 → (kansalaiset)
information page

Tyypin 2 diabeteksen hoito

Tyypin 2 diabeteksen hoidon päämääränä on jokapäiväinen hyvinvointi ja oireettomuus. Hoidon tavoitteena on myös lisäsairauksien ehkäisy, varhainen toteaminen ja hoito.

Oulun Omahoito / Oulun seudun ammattikorkeakoulu
1.1.2008 → (kansalaiset)
information page

Koepala ihosta

Koepalalla tarkoitetaan kudosnäytettä, joka laboratoriossa leikataan ohuiksi siivuiksi, värjätään ja tutkitaan mikroskoopilla tai joskus elektronimikroskoopilla. Ohutneulanäytteet levitetään suoraan lasille, samoin irtosolunäytteet.

Duodecim Lääkärikirja
19.1.2007 → (kansalaiset)
information page

Raskauden keskeytys

Suomessa on voimassa laki raskauden keskeyttämisestä vuodelta 1970, ja siihen on tehty merkittävät muutokset 1978 ja 1985. Raskauden keskeytyksiä tehdään vuosittain yli 10

Duodecim Lääkärikirja
17.4.2007 → (kansalaiset)
information page

Pahoinpitely ja raiskaus

Pahoinpitelyllä tarkoitetaan mitä tahansa ruumiillisen väkivallan tekemistä toiselle tai toisen terveyden vahingoittamista. Ruumiillisen pahoinpitelyn seurauksena syntyvät vammat riippuvat väkivallan muodosta ja mahdollisesti käytetyistä välineistä. Joskus voivat väkivallasta aiheutuvat henkiset vammat olla ruumiillisia huomattavampia. Perinteisen väkivallan lisäksi pahoinpitelyyn sisällytetään myös esimerkiksi taudin tahallinen tartuttaminen toiseen ihmiseen.

Duodecim Lääkärikirja
17.5.2007 → (kansalaiset)
information page

Naisen orgasmihäiriö

Naisen orgasmihäiriölle on ominaista jatkua tai toistuva vaikeus laueta tai saada orgasmi normaalin kiihottumisvaiheen jälkeen. Orgasmin saanti voi pitkittyä tai jäädä kokonaan puuttumaan. Ajoittainen vaikeus saada orgasmi on tavallista, eikä se ole luonteeltaan toiminnallinen häiriö.

Duodecim Lääkärikirja
21.4.2007 → (kansalaiset)
information page

Puuduteallergia

Moni on kokenut hammaslääkärissä tai muualla puudutuspistoksen jälkeen heikotusta tai on saattanut pyörtyä. Silloin herää usein epäily puuduteallergiasta. Myös voimakasta turvotusta poskessa hammastoimenpiteen jälkeen pidetään usein allergiana.

Duodecim Lääkärikirja
3.6.2007 → (kansalaiset)
information page

Synnytyksen käynnistäminen

Synnytys joudutaan käynnistämään noin 10 - 15 %:lla synnyttäjistä. Syynä voivat olla mm. äidin perussairaus, äidin raskauden aikaiset sairaudet tai häiriöt, sikiön yliaikaisuus, Rh- immunisaatio tai sikiön sairaus. Syynä voi olla myös sikiön vaaratilanteen epäily tai ennaltaehkäisy kuten istukan toiminnan häiriö, poikkeava löydös sikiössä tai napanuoran virtausmittauksissa tai sikiökalvojen ennenaikainen puhkeaminen. Käynnistäminen voi tapahtua emättimen kautta annettavalla kohdunsuuta pehmittävällä lääkkeellä eli prostaglandiinilla, kalvojen puhkaisun avulla tai laskimoon tiputettavalla kohtua supistavalla lääkeaineella, oksitosiinitiputuksella. Artikkelissa esitetään piirroskuvan avulla kalvojen puhkaisu.

Savonia-amk / Terveysala Kuopio
2.6.2008 → (kansalaiset)
information page

Nopea siemensyöksy

Nopeassa tai ennenaikaisessa siemensyöksyssä mies laukeaa vain vähäisen seksuaalisen stimulaation seurauksena joko ennen yhdyntää, yhdynnän alkaessa tai heti sen alettua. Ajoittain ilmenevä nopea siemensyöksy on hyvin tavallista eikä luonteeltaan mikään häiriö.

Duodecim Lääkärikirja
21.4.2007 → (kansalaiset)
information page

Puheenkehityksen häiriöt

Lapsi kommunikoi vanhempiensa kanssa jo varhain niin, että 3 kuukauden ikäinen pystyy usein vastavuoroiseen ääntelyyn. Puolen vuoden iässä äänten jäljittely on tyypillistä, ja 10

Duodecim Lääkärikirja
17.5.2006 → (kansalaiset)
information page
847 hits

pages

© TerveSuomi.fi 2008About us