Ohita navigaatiot ja siirry sisältöön

tervesuomi.fi

Apunavigaatio

Apunavigaatio

Leivänmurupolku

(keskinäinen toiminta)

Show only results in:Finnish Swedish English

Search results

847 hits

pages

Väkivalta parisuhteessa ja perheessä

Parisuhdeväkivalta on läheisissä suhteissa olevien aikuisten välistä väkivaltaa. Väkivallan kohteena on tutkimusten mukaan 90 %:ssa nainen. Vuosittain n. 50 naista kuolee väkivallan uhrina ja näistä kuolemista jopa yli puolet on perheväkivallan seurausta. Väkivalta parisuhteessa voi olla fyysistä, henkistä, seksuaalista, omaisuuteen kohdistuvaa tai piilevää. Väkivalta parisuhteessa voidaan nähdä myös kolmiportaisena prosessina: jännitteen kasvaminen, pahoinpitelyvaihe ja anteeksi pyytämisen vaihe. Se on siis luonteeltaan syklistä, vaiheittain etenevää ja hyvin usein raaistuvaa; jokainen uusi tilanne on aina raaempi kuin edellinen. Tabumaisuus on yksi tekijä, joka ylläpitää väkivaltaa parisuhteessa. Perheväkivaltaa esiintyy kaikkialla maailmassa ja myöskin kaikissa kulttuureissa. Perheväkivalta vaurioittaa aina kaikkia siihen osallisia; lyöjää, lyötyä ja lapsia, jotka näkevät sen. Vuonna 1995 tuli Suomeen lainmuutos, jossa perheväkivaltarikokset muuttuivat asianomistajarikoksista yleisen syyttäjän alaisiksi rikoksiksi. Näin perheväkivalta tehtiin näkyväksi, siitä tuli koko yhteiskunnan asia ja rikos muuttui luonteeltaan viralliseksi rikokseksi.

Savonia-amk / Terveysala Kuopio
4.6.2008 → (kansalaiset)
information page

Parisuhteen seksuaalisuus alkuraskaudessa

On tavallista, että naisen seksuaalinen halukkuus vähenee alkuraskaudessa. Esimerkiksi rintojen arkuus ja pahoinvointi voivat tehdä rakastelun epämukavaksi. Fyysisten muutosten lisäksi seksuaalisen halukkuuden vähenemisen syinä voivat olla raskauteen liityvät tunteiden vaihtelut. Oireet häviävät yleensä keskiraskaudessa ja seksuaalinen halukkuus palaa.

Savonia-amk / Terveysala Kuopio
14.5.2008 → (kansalaiset)
information page

Valohoidot

Valohoidoilla tarkoitetaan yleensä hoitoja, joissa hoidon vaikutus perustuu pääasiassa ultraviolettisäteilyyn (UV). Niitä käytetään monen ihotaudin, esimerkiksi psoriaasin

Duodecim Lääkärikirja
23.4.2007 → (kansalaiset)
information page

Sairaalan toimenpiteet äidin vastaanottamisessa

Synnytysvastaanotto tapahtuu synnytyssalissa 22. raskausviikon jälkeen. Tulosyy ja raskausviikot ohjaavat äidille tehtävien tutkimusten määrää ja laatua.

Savonia-amk / Terveysala Kuopio
21.5.2008 → (kansalaiset)
information page

Parisuhteen seksuaalisuus loppuraskaudessa

Raskauden loppuvaiheelle on tyypillistä seksuaalisen aktiivisuuden väheneminen. Se voi johtua sekä rakastelun fyysisestä hankaluudesta että loppuraskauden peloista. Esimerkiksi erilaiset kiputuntemukset sekä tihentynyt virtsaamisen tarve voivat vähentää halua yhdyntään. Osa pareista nauttii kuitenkin yhdynnöistä raskauden loppuun saakka. Artikkelissa on piirroskuvan avulla esitetty loppuraskauden aikana mahdollinen yhdyntäasento.

Savonia-amk / Terveysala Kuopio
14.5.2008 → (kansalaiset)
information page

Väkivalta lapsen elämässä

Lapsen pahoinpitely, kaltoinkohtelu, on nykyisen tietämyksen mukaan laaja käsite, se voi sisältää fyysistä, psykologista ja seksuaalista väkivaltaa sekä laiminlyontiä. Tieto lasten pahoinpitelystä, seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja hoidon laiminlyönnistä on lisääntynyt viimeisen vuosikymmenen aikana ja tieto on hätkähdyttävää, sillä nykyisinkin kaikkialla maailmassa satoja, tuhansia lapsia pahoinpidellään tai jätetään huoltamatta. Lasten ruumiillinen kuritus on perheissä vielä tänäkin päivänä tavallista, kun lapsi on tottelematon ja tekee vastoin vanhempien tahtoa, vaikka ruumiillisen kurituksen kieltävä laki tuli voimaan Suomessa vuonna 1984.

Savonia-amk / Terveysala Kuopio
4.6.2008 → (kansalaiset)
information page

Vauvan ulkoilu

Ulkoilun voi vastasyntyneen kanssa aloittaa vähitellen vuodenajasta ja säästä riippuen. Kesällä lapsen voi nukuttaa ulkona varjoisassa paikassa suojaten vauva ötököiltä, tuulelta ja liialta kuumuudelta. Vaatetuksena voi olla kevyt kesäinen asuste tai vauva voidaan kääriä lakanan sisään. Talvella vauvalle voi pukea sisävaatteiden päälle villa-asun, villasukat ja -lapaset, trikookypärän ja myssyn sekä lämpimän toppapuvun ja makuupussin.

Savonia-amk / Terveysala Kuopio
4.6.2008 → (kansalaiset)
information page

Parisuhteen hyvinvointi

Suhde puolisoon on aikuisen tärkein ja läheisin ihmissuhde. Parisuhdetta pidetäänkin perheen perustana. Keskinäisen kommunikaation ja seksuaalisuhteen toimivuus on parisuhteen kannalta hyvin oleellista. Seksuaalisuuden ja yhdynnän toteuttamiselle ei ole mitään esteitä normaalisti etenevässä raskaudessa. Seksuaalisuus tuleekin nähdä kykynä ja haluna iloita oman ruumiin elämyksistä myös raskausaikana.

Savonia-amk / Terveysala Kuopio
14.5.2008 → (kansalaiset)
information page

Parisuhteen seksuaalisuus keskiraskaudessa

Raskaudenaikainen närästys ja ummetus voivat tehdä yhdynnän naiselle epämiellyttäväksi raskauden keskivaiheilla. Myös ulkomuodon muutokset voivat vaikuttaa seksuaaliseen halukkuuteen. Kehon muutosten takia kannattaa kokeilla erilaisia yhdyntäasentoja, jotta rakastelu olisi molemmille osapuolille miellyttävä kokemus. Psyykkisesti seksi on monelle raskausaikana tavallista miellyttävämpää, kun ehkäisystä ei tarvitse huolehtia. Artikkelissa on esitetty piirroskuvin keskiraskauden aikana mahdollisia yhdyntäasentoja.

Savonia-amk / Terveysala Kuopio
14.5.2008 → (kansalaiset)
information page

Niskaote naapurista

Helpota työtoverin kipeitä hartioita näillä hierontaohjeilla.

Työterveyslaitos
19.9.2006 → (kansalaiset)
information page
847 hits

pages

© TerveSuomi.fi 2008About us