Ohita navigaatiot ja siirry sisältöön

tervesuomi.fi

Apunavigaatio

Apunavigaatio

Leivänmurupolku

treatment

Show only results in:Finnish Swedish English

Search results

687 hits

pages

Tahdonvastainen psykiatrinen sairaalahoito

Täysi-ikäinen henkilö voidaan toimittaa ja määrätä tahdonvastaiseen psykiatriseen sairaalahoitoon vain, jos seuraavat kolme edellytystä vallitsevat samanaikaisesti:

Duodecim Lääkärikirja
20.4.2007 → (kansalaiset)
information page

Tyypin 2 diabeteksen hoito

Tyypin 2 diabeteksen hoidon päämääränä on jokapäiväinen hyvinvointi ja oireettomuus. Hoidon tavoitteena on myös lisäsairauksien ehkäisy, varhainen toteaminen ja hoito.

Oulun Omahoito / Oulun seudun ammattikorkeakoulu
1.1.2008 → (kansalaiset)
information page

Koepala ihosta

Koepalalla tarkoitetaan kudosnäytettä, joka laboratoriossa leikataan ohuiksi siivuiksi, värjätään ja tutkitaan mikroskoopilla tai joskus elektronimikroskoopilla. Ohutneulanäytteet levitetään suoraan lasille, samoin irtosolunäytteet.

Duodecim Lääkärikirja
19.1.2007 → (kansalaiset)
information page

Raskauden keskeytys

Suomessa on voimassa laki raskauden keskeyttämisestä vuodelta 1970, ja siihen on tehty merkittävät muutokset 1978 ja 1985. Raskauden keskeytyksiä tehdään vuosittain yli 10

Duodecim Lääkärikirja
17.4.2007 → (kansalaiset)
information page

Puuduteallergia

Moni on kokenut hammaslääkärissä tai muualla puudutuspistoksen jälkeen heikotusta tai on saattanut pyörtyä. Silloin herää usein epäily puuduteallergiasta. Myös voimakasta turvotusta poskessa hammastoimenpiteen jälkeen pidetään usein allergiana.

Duodecim Lääkärikirja
3.6.2007 → (kansalaiset)
information page

Synnytyksen käynnistäminen

Synnytys joudutaan käynnistämään noin 10 - 15 %:lla synnyttäjistä. Syynä voivat olla mm. äidin perussairaus, äidin raskauden aikaiset sairaudet tai häiriöt, sikiön yliaikaisuus, Rh- immunisaatio tai sikiön sairaus. Syynä voi olla myös sikiön vaaratilanteen epäily tai ennaltaehkäisy kuten istukan toiminnan häiriö, poikkeava löydös sikiössä tai napanuoran virtausmittauksissa tai sikiökalvojen ennenaikainen puhkeaminen. Käynnistäminen voi tapahtua emättimen kautta annettavalla kohdunsuuta pehmittävällä lääkkeellä eli prostaglandiinilla, kalvojen puhkaisun avulla tai laskimoon tiputettavalla kohtua supistavalla lääkeaineella, oksitosiinitiputuksella. Artikkelissa esitetään piirroskuvan avulla kalvojen puhkaisu.

Savonia-amk / Terveysala Kuopio
2.6.2008 → (kansalaiset)
information page

Jälkiehkäisy

Jälkiehkäisyä eli yhdynnän jälkeistä ehkäisyä tarvitaan tilanteissa, joissa ehkäisymenetelmä on pettänyt, esimerkiksi kondomi rikkoutunut, tai yhdynnässä on oltu ilman ehkäisyä.

Duodecim Lääkärikirja
4.4.2007 → (kansalaiset)
information page

Synnytyskivun lievitys ja vesi

Lämmin vesi lievittää kipua lisäämällä verenkiertoa, lämmittämällä ihoa ja lihaksia sekä rentouttamalla pieniä lihaksia. Synnytyksessä vesielementtinä voidaan käyttää lämpimiä kääreitä, lämminvesipulloa, suihkua tai ammekylpyä. Ammekylpyä suositellaan vain synnyttäjille, joiden synnytyksen kulussa ei ole ilmennyt mitään poikkeavaa ja joiden lapsivesi on tallella.

Savonia-amk / Terveysala Kuopio
20.5.2008 → (kansalaiset)
information page

Terveystarkastukset

Terveystarkastuksen nimi on sikäli harhauttava, että lähes kaikentyyppisissä "terveystarkastuksissa" itse asiassa etsitään sairauksia tai alttiutta sairastua niihin. Minkäänlaisessa tarkastuksessa ei henkilöä voida todeta varmuudella terveeksi, ainoastaan voidaan puhua joidenkin sairauksien todennäköisestä poissulkemisesta. Terveystarkastus voi silti tarjota hyvän lähtökohdan pohtia terveysriskejä ja harkita elämäntapojen muuttamista riskien vähentämiseksi. Tämän lisäksi terveystarkastuksia käytetään laajalti selvittämään kykenevyyttä esimerkiksi ajoneuvon kuljettamiseen, varusmiespalveluun, työtehtäviin tai koulutukseen. Erityinen tehtävä tarkastuksilla on kasvavien lasten ja nuorten kehityksen seurannassa.

Duodecim Lääkärikirja
17.5.2007 → (kansalaiset)
information page

Synnytyskipua lievittävät erilaiset asennot ja liikkuminen

Synnytykseen valmentautuessa kannattaa harjoitella erilaisia asentoja, joissa on hyvä rentoutua ja keskittyä. Synnytysasennon lisäksi äiti saa valita mieleisensä asennon myös avautumisvaiheessa. Perhevalmennuksessa yleensä harjoitellaan erilaisia asentoja ja niitä on mahdollisuus kokeilla myös synnytyssalissa äidin toiveiden mukaan Artikkelissa on useita valokuvia synnytyskipua lievittävistä asennoista.

Savonia-amk / Terveysala Kuopio
2.6.2008 → (kansalaiset)
information page
687 hits

pages

© TerveSuomi.fi 2008About us