Apunavigaatio
Leivänmurupolku
- Index
- elderly
elderly
- aged, 80 and over (16)
HIV- ja AIDS-tilastot

Sivu sisältää Suomen HIV- ja AIDS -tilastoja tartuntatapa-, sukupuoli-, ikä-, sairaanhoitopiiri- ja läänijakaumittain PDF-muodossa.

Tasapainon harjoittamisen perusteet ja keinot

Pystyasennon hallinta on liikkumiskyvyn perusta. Se edellyttää hyvää taspainoa, joka on monen elinjärjestelmän yhteistoimintaa.

Liikkumiskykytestistö

Liikkumiskykytestistö SPPB (Short Physical Performance Battery) mittaa iäkkään henkilön liikkumiskykyä. Testistö muodostuu kolmesta osasta, jotka ovat tasapainotesti, kävelynopeustesti sekä tuolilta nousutesti.

Luentotiivistelmät

Sivulla on valmiita luentotiivistelmiä avuksi terveydenhuollon ammattilaisten koulutuksessa tai iäkkäille henkilöille luennoitaessa. Luentotiivistelmät perustuvat IKINÄ-oppaan sisältöön. Luennoissa käsitellään muun muassa kaatumistapaturmien yleisyyttä...

50+ terveysremontin ohjaus

Kohonnut eläkeikä tuo haasteita ikääntyville työntekijöille. Töissä pitäisi jaksaa pidempään, vieläpä kerätä reserviä, jotta pääsisi aikanaan viettämään aktiivisia eläkepäiviä terveenä.

Fyysisen kunnon testaus

UKK-kävelytesti mittaa kestävyyskuntoa. UKK-terveyskuntotestistöt keski-ikäisille ja ikääntyville mittaavat laajemmin terveyskunnon eri osa-alueita.

Hinkuyskän keskimääräinen vuotuinen esiintyvyys ja vaihteluväli Suomessa vuosina 1997–2003/ Rokottajan käsikirja

Hinkuyskän keskimääräinen vuotuinen esiintyvyys ja vaihteluväli Suomessa vuosina 1997–2003 tartuntatautirekisteriin raportoitujen löydösten perusteella.

Influenssa

Influenssa on influenssavirusten (tyypit A ja B) aiheuttama äkillinen ylempien hengitysteiden tulehdus. Influenssaepidemioita esiintyy joka talvi jolloin 5─15 % väestöstä sairastuu siihen.

Terveys 2015

Terveys 2015 on Valtioneuvoston keväällä 2001 hyväksymä valtakunnallinen pitkän ajan kansanterveysohjelma. Ohjelma linjaa Suomen terveyspolitiikkaa seuraavien 15 vuoden ajan.

Kävelyn osatekijöiden vaihtelu ja liikkumisvaikeuksien riski ikääntyvillä

Aikaisemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että kävelynopeus on merkittävä liikkumisvaikeuksia ennustava tekijä ikäihmisillä. Askelpituuden ja tukivaiheen keston on todettu olevan yhteydessä kävelynopeuteen.

information page
guide
- Sosiaali- ja terveysministeriön antama D-vitamiinivalmisteiden käyttösuositus
- Pneumokokkirokotteet
- Puutiaisaivotulehdusrokotteet
magazine article
- Tasapaino- ja lihasvoimaharjoittelu pitävät ikääntyneen ihmisen pystyssä
- Liukuesteet ja nastakengät antavat talvisin liikkumiseen varmuutta
- Lääkkeet osasyynä joka kolmanteen kaatumiseen
event
news
- Ikääntyneiden painoindeksi, vyötärön ympärys ja terveys
- Lonkkamurtumat ovat vähentymässä
- 400 metrin kävelyn tuloksen yhteys iäkkäillä myöhemmin ilmaantuviin terveysongelmiin