Ohita navigaatiot ja siirry sisältöön

tervesuomi.fi

Apunavigaatio

Apunavigaatio

Leivänmurupolku

elderly

Show only results in:Finnish Swedish English

Search results

99 hits

pages

Ikääntyneiden painoindeksi, vyötärön ympärys ja terveys

Painoindeksillä (BMI) arvioitu lihavuus yleistyy iän myötä aina noin 70 ikävuoteen saakka. Tätä vanhemmilla keskimääräinen painoindeksi pysyy samana tai alkaa vähitellen pienentyä.

UKK-instituutti
1.1.2006 → (fysioterapeutit, toimintaterapeutit ym.), (urheilu- ja liikunnanohjaajat)
news

Tamperelaisten ikäihmisten liikuntaa edistetään yhteisvoimin

Vuodesta 2000 alkaen Tampereella on toiminut Kunnossa Kaiken Ikää 60+ -hanke, joka on osa valtakunnallista KKI-ohjelmaa. Tampereen hankkeen tarkoituksena on edistää ikääntyneiden terveyttä ja toimintakykyä liikunnan avulla.

UKK-instituutti
1.1.2004 → (ikääntyneet), (terveyskeskukset), (th-henkilöstö)
project or campaign

Päätoimittajalta: Keski-ikäisten naisten taakka

Kansanterveyslehden tässä numerossa käsitellään tuki- ja liikuntaelimistön terveyttä (tule-terveyttä). Suomalaiset lihovat, eikä fyysinen kuntokaan parane toivotulla tavalla.

Kansanterveyslaitos
30.10.2007 → (asiantuntijat)
magazine article

Tapaturmien ehkäisy

Sivuilta löytyy tietoa tapaturmista ja niiden ehkäisystä seuraavista aiheista: Pienten lasten tapaturmat, Koululaisten ja nuorten tapaturmat, Työikäisten tapaturmat, Ikääntyneiden tapaturmat, Kaatumisten ja murtumien ehkäisy, Liikuntatapaturmat...

Kansanterveyslaitos
30.4.2008 → (asiantuntijat), (kansalaiset)
unknown

Veljeskunta verkkareissa – ikämiehet saavat liikunnasta fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia

Satoja ikämiehiä keltamustissa verryttelypuvuissa kiertää kävellen Turun Kupittaan urheiluhallin rataa. Ilman täyttää virkeä puheensorina, siellä ja täällä tervehditään tuttuja.

Kansanterveyslaitos
1.11.2007 → (asiantuntijat)
magazine article

Ompeluseurat eivät ole ikämiesten juttu

Voimaa vanhuuteen-projektissa työskentelevälle suunnittelija Minna Säpyskä-Nordbergille Aarnen talli on tuttu. Hän sanoo, että miehille sopii miehinen urheiluteema, ompeluseuroihin heitä ei mukaan saisi.

Kansanterveyslaitos
31.10.2007 → (asiantuntijat)
magazine article

Kansanterveys-lehti, nro 9/2007 Ajankohtaista

Ajankohtaisia uutisia: Kansanterveyslaitos kampanjoi TV:ssä influenssarokotusten puolesta, Asiantuntijat arvioivat Kansanterveyslaitoksen toiminnan, Työryhmä ehdottaa näytteiden kokoamista biopankkeihin.

Kansanterveyslaitos
1.11.2007 → (asiantuntijat)
magazine article

UKK-instituutti 55+ TRAINER ®-koulutuskokonaisuus, 2009

55+ ikäryhmä valloittaa liikuntasalit ja lenkkipolut. Yli 55-vuotiaista monet ovat hyväkuntoisia, mutta ikääntymisen tuomat fyysiset muutokset vaikuttavat jo heidän toimintakykyynsä.

UKK-instituutti
1.1.2007 → (asiantuntijat), (th-henkilöstö), (urheilu- ja liikunnanohjaajat)
event

Liikuntaharjoittelun vaikutukset iäkkäiden naisten lonkkamurtumien riskitekijöihin

Iäkkäiden lonkkamurtumat muodostavat merkittävän kansanterveydellisen ongelman. Murtuman taustalla ei ole ainoastaan luun haurastuminen, vaan oleellisesti myös monet kaatumistaipumusta lisäävät tekijät, kuten heikentynyt tasapaino, lisääntynyt huojunta seisoessa, alentuntu jalkojen voimantuotto, hidastunut kävelynopeus ja ylipäätänsä vähäinen liikunta-aktiivisuus.

UKK-instituutti
1.1.2007 → (fysioterapeutit, toimintaterapeutit ym.), (th-henkilöstö), (urheilu- ja liikunnanohjaajat)
news

Lonkkamurtumat ovat vähentymässä

Useiden tutkimusraporttien mukaan iäkkäiden kaatumisten ja luukadon aiheuttamat murtumat lisääntyivät niin Suomessa kuin muissa maissa 70 -90-luvuilla varsin nopeasti. Näistä erityisesti reisiluun yläosan murtumat eli lonkkamurtumat ovat olleet yleisen mielenkiinnon kohteena, koska ne aiheuttavat runsaasti kipua, kärsimystä, vajaakuntoisuutta sekä hoitokustannuksia ja johtavat helposti pitkäaikaiseen laitoshoitoon.

UKK-instituutti
9.10.2006 → (fysioterapeutit, toimintaterapeutit ym.), (lääkärit), (terveydenhoitajat), (terveyskeskukset), (urheilu- ja liikunnanohjaajat), (vanhustenneuvolat)
news
99 hits

pages

© TerveSuomi.fi 2008About us