Apunavigaatio
Leivänmurupolku
- Index
- (verksamhet)
- (muutos)
(muutos)
- social change (1)
- (henkilöön liittyvä muutos) (50)
- (kulkeutuminen) (2)
- disease progression (6)
- environmental changes (4)
- exposure (43)
- (saanti_2) (15)
- accumulation (1)
- pollution (5)
- (luonnontieteellinen muutos) (24)
- convalescence (2)
- aging (2)
- development (20)
career development, children's development, physical development
- falling ill (2)
- reactions (1)
- success (1)
- (framgång) (2)
Nuhakuume, flunssa
Suomessa sairastetaan vuosittain arviolta 10
Työkyky ja työllistyvyys
Työkyky ja koulutus vaikuttavat työllistyvyyteen. Erityisesti ikääntyvän työvoiman kannalta tärkeitä ovat työlainsäädäntö, yhteiskunnalliset tuki- ja palvelujärjestelmät, ikäsyrjinnän ehkäisy ja eläkelainsäädäntö.
Päihteidenkäyttö ja raskaus - lääkkeiden väärinkäyttö
Raskauden aikana on turvallista käyttää vain lääkärin määräämiä sairauden tai oireen kannalta tarpeellisia ja turvallisia lääkkeitä ohjeiden mukaisesti.
Apua työuupumukseen
Työuupumuksesta toipuminen edellyttää sekä voimia elvyttävää hoitoa että muutosta työjärjestelyissä ja omissa asenteissa, ja edelleen tilanteen seurantaa.
Vauvan valmiuksien kehittyminen vuorovaikutukseen
Lapsen valmiudet vuorovaikutukseen kehittyvät vähitellen. Pieni vauva pystyy havaitsemaan samankaltaisuutta ja erilaisuutta ihmisissä, esineissä ja tilanteissa. Hän erottaa äidin vieraasta ihmisestä äänen, tuoksun tai ulkonäön perusteella. Hän tallentaa havaintoja muistiinsa. Jo pieni vauva toimii vastavuoroisesti. Hän jäljittelee toisen toimintaa ja opettelee ymmärtämään myös toisen tunteita. Toiselle ikävuodelle tullessaan lapsi siirtyy yhä enemmän Sanojen maailmaan. Lasten sosiaalinen tietämys kehittyy vähitellen leikki-iässä.
Tupakkalain toimeenpano ja valvonta
Sosiaali- ja terveydenhuollon tuotevalvontakeskus ohjaa ja valvoo tupakkalain yleistä toimeenpanoa yhdessä läänihallitusten kanssa. Käytännön paikallinen valvontavastuu on kunnilla ja ympäristön tupakan savualtistuksen osalta työsuojeluviranomaisilla.
Terveys on toimintakykyä
Terveydestä on tullut yhteiskunnallisen päätöksenteon keskeinen perusta. Sekä EU:n asiakirjoista että Lipposen hallitusohjelmasta löytyy maininnat siitä, että terveys on otettava huomioon kaikessa päätöksenteossa. Kansallisessa ympäristöterveysohjelmassa todetaan, että terveyttä edistävä ja turvaava elinympäristö on yksi keskeisistä yhteiskuntapolitiikkamme tavoitteista. Mutta mitä on terveys ja miten terveys tulee ymmärtää sisäilmakysymyksissä?
Lapsivuodeaikana terveydenhoitaja kotikäynnille
Synnytyksen jälkeen terveydenhoitaja tekee kotikäynnin äidin ja vauvan tarpeiden mukaan. Kotikäynnillä käydään läpi mm. synnytyskokemus, mieliala, imetykseen liittyvät asiat sekä äidin palautuminen synnytyksestä. Artikkelissa on esitetty piirroskuvan, käsitekartan, avulla synnytyskokemukseen vaikuttavia asioita.
Suolistoperäiset enterokokit
Suolistoperäiset enterokokit ovat E. coli –bakteerin tapaan ulosteperäisen saastumisen ilmentäjiä, ilmaisten esiintyessään riskiä sairastua vesivälitteiseen suolistoinfektioon. Enterokokkeja esiintyy usein...
Nuoren kehittymisen ja hyvinvoinnin tukeminen
Oman paikan löytäminen työyhteisössä vie aikaa. Työyhteisöön sopeutuminen on yksi tärkeä vaihe sosiaalistumisprosessia. Se vaikuttaa nuoren omaan identiteettiin ja tulevaan työuraan hyvinkin pitkäkantoisesti. Työyhteisö kokonaisuudessaan eli esimiehet ja työtoverit sekä organisaation toiminta ja kulttuuri vaikuttaa nuoren kehittymiseen, työhön asennoitumiseen ja henkiseen hyvinvointiin.
information page
- Liikunnan rooli lasten ja nuorten kehityksessä
- Vauvan liikunnallisen kehityksen tukeminen sylihoidolla
- Vauvan liikunnallinen kehitys 0 - 6 kk
news
magazine article
- Joulupähkinä
- Lihavien lasten ja heidän perheidensä psykososiaaliset piirteet - mitä huomattavaa ehkäisyssä ja hoidossa?
- Lapsesta nuoreksi