Ohita navigaatiot ja siirry sisältöön

tervesuomi.fi

Apunavigaatio

Apunavigaatio

Leivänmurupolku

(muuttaminen)

Show only results in:Finnish Swedish English

Search results

746 hits

pages

Järjestöt tupakoimattomuuden edistäjinä

Järjestöillä ja yhdistyksillä on merkittävä ja moniulotteinen rooli tupakoimattomuuden edistämistyössä. Ne jakavat tietoa ja toimivat paikallistason vaikuttajina, kehittävät uusia menetelmiä, muodostavat keskustelu- ja yhteistyöverkostoja muiden toimijoiden kanssa ja ovat mukana tekemässä aloitteita ja tukemassa tupakkalainsäädännön kehitystyötä.

Terveyden edistämisen keskus
22.2.2007 → (kansalaiset)
information page

Tupakkalain toimeenpano ja valvonta

Sosiaali- ja terveydenhuollon tuotevalvontakeskus ohjaa ja valvoo tupakkalain yleistä toimeenpanoa yhdessä läänihallitusten kanssa. Käytännön paikallinen valvontavastuu on kunnilla ja ympäristön tupakan savualtistuksen osalta työsuojeluviranomaisilla.

Kansanterveyslaitos
4.6.2008 → (kansalaiset)
information page

Rokottaminen

Rokotukset antavat tartuntatauteja vastaan immuniteetin, joka yleensä kestää pitkään, usein koko loppuelämän. Suoja myöhempiä tartuntoja vastaan saadaan sairastettuun tautiin verrattuna selvästi...

Kansanterveyslaitos
11.5.2005 → (kansalaiset)
information page

Lihavuus

Lihavuus tarkoittaa normaalia suurempaa kehon rasvakudoksen määrää. Suurin osa liikarasvasta kertyy ihon alle, mutta myös muualle, esimerkiksi vatsaonteloon.

Duodecim Lääkärikirja
25.2.2007 → (kansalaiset)
information page

Synnytyksen jälkeinen ehkäisy

Imettäminen itsessään antaa 98 %:sen suojan uudelta raskaudelta edellyttäen, että synnytyksestä on kulunut enintään kuusi kuukautta, kuukautiset eivät ole vielä alkaneet ja äiti imettää säännöllisesti eikä lapsi saa lainkaan lisäravintoa. Naisella, joka ei imetä, munasolun kypsyminen ja irtoaminen voi tapahtua jo kuukauden kuluttua synnytyksestä, joten ehkäisy on aloitettava varsin pian. Niinpä äiti voi aloittaa yhdistelmäpillereiden tai minipillereiden käytön kolme viikkoa synnytyksestä tai ensimmäisten kuukautisten yhteydessä. Estemenetelmien käyttö sopii hyvin imetyksen aikana. Yhdistelmäpillerit voidaan aloittaa vasta imetyksen loppumisen jälkeen. Jälkiehkäisyä voidaan käyttää myös imetyksen aikana.

Savonia-amk / Terveysala Kuopio
2.6.2008 → (kansalaiset)
information page

Synnytyksen hätätilanteita

Jos seurantamenetelmät antavat viitteitä sikiötä uhkaavasta hapenpuutteesta, nopeutetaan lapsen syntymistä. Synnytyksen aikaisen verenvuodon taustalla voi olla kohdun alaosassa sijaitseva eteisistukka, istukan osittainen tai täydellinen irtoaminen tai kohdun repeäminen. Sikiön ulosauton ongelmat ovat harvinaisia synnytykseen liittyviä komplikaatioita. Napanuoran esiinluiskahdusta esiintyy enemmän kaksoissynnytyksessä ja joskus harvoin poikkeavatarjontaisissa raskauksissa. Lapsivesiembolioihin altistavia tekijöitä ovat istukan irtoaminen ennenaikaisesti, monisynnyttäjäisyys ja nopea synnytys. Raskauskouristus on vaikean raskausmyrkytyksen komplikaatio. Alatiesynnytys joudutaan joskus päättämään keisarileikkaukseen. Hätäkeisarileikkauksia tehdään n. 10-20% kaikista keisarileikkauksista ja 1-2%: lle kaikista synnytyksistä.

Savonia-amk / Terveysala Kuopio
2.6.2008 → (kansalaiset)
information page

Työpaikan ergonomian tarkastusohje

1970-luvulla kehitetty, mutta vieläkin käyttökelpoinen, apuväline työpisteestä, -menetelmästä tai -ympäristöstä aiheutuvien välittömien terveysvaarojen vähentämiseen.

Työterveyslaitos
18.9.2006 → (kansalaiset)
information page

Q-kuume

Q-kuume on eläinperäinen tartuntatauti (zoonoosi), jonka aiheuttaa Coxiella burnetii bakteeri. C. burnetii tartuttaa nautakarjaa, lampaita ja vuohia, sekä harvemmin myös muita eläimiä.

Kansanterveyslaitos
5.9.2008 → (kansalaiset)
information page

Sepelvaltimotauti

Liikunta ehkäisee vaaraa sairastua sepelvaltimotautiin eli sydämen omien valtimoiden ahtaudesta johtuvaan sairauteen. Kun liikunnan määrä kasvaa, vaara sairastua sepelvaltimotautiin pienenee.

UKK-instituutti
1.1.2000 → (kansalaiset)
information page

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Tälle sivulle on koottu usein esitettyjä tapaturmantorjuntaan liittyviä kysymyksiä, joita on esitetty puhelimitse ja palautesivun kautta.

Työterveyslaitos
12.9.2006 → (kansalaiset)
information page
746 hits

pages

© TerveSuomi.fi 2008About us