Ohita navigaatiot ja siirry sisältöön

tervesuomi.fi

Apunavigaatio

Apunavigaatio

Leivänmurupolku

babies

Show only results in:Finnish Swedish English

Search results

129 hits

pages

Vauvan ruokintaan liittyviä ohjeita

Vastasyntyneen mahalaukkuun mahtuu kerralla vain vähän maitoa. Alussa vauva syö yleensä tiheämmin, mutta lapsen kasvaessa ruokailuvälit pitenevät usein 4 - 6 tuntiin. Lisämaito on hyvä antaa lapselle kupista, sillä silloin hän ei opi pulloruokinnan helppoutta ja rupea syrjimään rintaa erilaisen imemistekniikan opittuaan. Pulloruokintaan verrattuna etuna on myös maidon haistaminen maistamisen lisäksi sekä vähäisempi pulauttelu.

Savonia-amk / Terveysala Kuopio
4.6.2008 → (kansalaiset)
information page

Synnytyksen hoito

Synnytykseen kuuluu kolme vaihetta: avautumisvaihe, ponnistusvaihe ja jälkeisvaihe. Hoitosuunnitelma tehdään yhdessä äidin kanssa synnytysvastaanoton tutkimusten perusteella. Suunnitelmaa tehdessä käydään läpi hoitokäytännöt sekä arvioidaan lapsen vointi, äidin suhtautuminen synnytykseen, odotukset, toiveet ja pelot. Artikkeliin sisältyy piirroskuva sikiön kulusta synnytykanavassa, valokuvia ponnistusasennoista sekä animaaatio vauvan syntymästä.

Savonia-amk / Terveysala Kuopio
2.6.2008 → (kansalaiset)
information page

Imeväisikäisten ravitsemus

Imeväisikäisen lapsen ruokailun tavoitteena on yksinomainen rintaruokinta kuuden kuukauden ikään, lisäruokien aloittaminen yksilöllisesti viimeistään puolen vuoden iässä sekä osittaisen rinta...

Kansanterveyslaitos
21.12.2004 → (kansalaiset), (naiset), (äidit)
information page

Vauvan oikea imemisote rintaruokinnan onnistumiseksi

Vauvan oikea imemisote varmistaa sen, että rinta tyhjenee tehokkaasti ja vauva ylipäänsä saa maitoa. On tavallista, että imettäminen vaatii harjoittelua. Vauvan tulee olla tarpeeksi lähellä rintaa, jotta hän syödessään ylettyy puristelemaan maitopoukamia. Oikea imemisote ehkäisee rintojen kipeytymistä ja rikkoutumista. Artikkelissa on esitetty piirrokuvien avulla sekä oikea että väärä imemisote.

Savonia-amk / Terveysala Kuopio
19.5.2008 → (kansalaiset)
information page

Sosiaali- ja terveysministeriön antama D-vitamiinivalmisteiden käyttösuositus

Alle 1-vuotiaiden vitamiinivalmisteen annostelu riippuu lapsen ravinnosta. Vitamiinivalmistetta annetaan joka päivä ympäri vuoden.

Kansanterveyslaitos
30.11.2004 → (aikuiset), (kansalaiset)
guide

Ravintotekijöissäkin ehkä syytä tyypin 1 diabetekseen

Toistaiseksi ei tiedetä minkään ravintotekijän varmasti vaikuttavan tyypin 1 diabeteksen vaaraan. On viitteitä siitä, että imetys ja eräät ravintoaineet kuten D-vitamiini saattavat suojata tyypin 1...

Kansanterveyslaitos
19.1.2005 → (kansalaiset)
information page

Taulukko 27. Suomessa käytössä olevat hepatiitti A -rokotteet

Suomessa käytössä olevat hepatiitti A -rokotteet.

Kansanterveyslaitos
28.12.2004 → (asiantuntijat), (farmaseutit), (lääkärit), (sairaanhoitajat), (terveydenhoitajat)
guide

Influenssarokotukset

Influenssa on influenssavirusten aiheuttama hengitystietulehdus. Se leviää helposti pisara- tai kosketustartuntana, esimerkiksi suurissa väkijoukoissa kun ihmiset yskivät ja aivastelevat.

Kansanterveyslaitos
4.10.2007 → (kansalaiset)
information page

Suomalaisten ravitsemus

Sivuille on koottu tietoa eri väestöryhmien yleisestä ravinnon saannista sekä otettu esille väestöryhmittäisiä erityiskysymyksiä.

Kansanterveyslaitos
28.1.2005 → (kansalaiset)
information page

Kotiinlähtötarkastus vastasyntyneelle

Lastenlääkäri tutkii jokaisen vastasyntyneen ennen kotiutumista, tavallisesti noin kahden vuorokauden iässä. Molempien vanhempien olisi hyvä olla mukana tutkimuksessa. Lapsi tutkitaan huolellisesti käymällä läpi eri elinryhmät, jotta mahdolliset poikkeavuudet havaitaan. Koko tutkimuksen ajan lastenlääkäri tarkkailee lapsen vireystilaa, lihasjäntevyyttä ja yleisvointia. Vanhempien kanssa keskustellaan havainnoista ja tieto niistä välittyy lapsen mukana neuvolaan. Artikkeli sisältää videon lääkärin tekemästä vauvan kotiinlähtötarkastuksesta.

Savonia-amk / Terveysala Kuopio
1.9.2004 → (kansalaiset)
information page
129 hits

pages

© TerveSuomi.fi 2008About us