Ohita navigaatiot ja siirry sisältöön

tervesuomi.fi

Apunavigaatio

Apunavigaatio

Leivänmurupolku

(keskinäinen toiminta)

Show only results in:Finnish Swedish English

Search results

847 hits

pages

Synnytyskivun vaihtoehtoiset hoitomuodot

Synnytyskipua voidaan lievittää myös vaihtoehtoisin hoitomuodoin. Näitä ovat akupunktio, aromaterapia, homeopatia, hypnoosi, jooga, osteopatia ja vyöhyketerapia.

Savonia-amk / Terveysala Kuopio
20.5.2008 → (kansalaiset)
information page

Oikeudenmukainen johtaminen tukee terveyttä

Työterveyttä ja -hyvinvointia edistettäessä tutkitaan useimmiten yksilön elintapoja ja työoloja. Tutkimusten perusteella työpaikan yhteistoiminnan kehittäminen voi olla vähintään yhtä tehokasta kuin elintapojen muutos. Hyvin toimiva työpaikka, jossa työntekijät kokevat päätöksenteon ja kohtelun oikeudenmukaiseksi, suojaa henkilöstön terveyttä.

Työterveyslaitos
5.10.2006 → (kansalaiset)
magazine article

Vanhempien ja lapsen välinen vuorovaikutus - kiintymyssuhteen perusta

Kiintymyssuhde on kahden läheisen ihmisen välinen tunneside. Kiintymyssuhde kehittyy aina vuorovaikutuksessa toiseen ihmiseen. Lapsen kiintymyssuhteen kehittymisessä ovat vanhemmat avainasemassa. Vanhemmat ja hoitajat vaikuttavat omalla käyttäytymisellään lapsen turvallisen kiintymyssuhteen kehittymiseen. Artikkeliin sisältyy video vanhempien ja lapsen välisestä vuorovaikutuksesta hoitotilanteissa.

Savonia-amk / Terveysala Kuopio
20.5.2008 → (kansalaiset)
information page

Vauvan röyhtäyttäminen

Vauvan ilmavaivoja voi ehkäistä nostamalla hänet pystyasentoon kesken syötön tai sen jälkeen. Useimmat vauvat kuitenkin imevät rintaa niin tiiviisti, etteivät he saa ilmaa vatsaansa. Tällöin vauvaa ei tarvitse röyhtäyttää. Artikkeliin sisältyy myös valokuva tavallisimmasta röyhtäyttämisasennosta.

Savonia-amk / Terveysala Kuopio
4.6.2008 → (kansalaiset)
information page

Vauvan uni ja nukkuminen

Ensimmäisinä elinviikkoina useimmat vauvat ovat hereillä vain vaipanvaihtojen ja syöntien aikana. Jokainen vauva on kuitenkin yksilö, joten uni- ja valveillaolojaksot sekä rytmit ovat jokaisella erilaiset heti syntymästä lähtien. Kolmen kuukauden ikäinen vauva on hereillä jo 6 - 8 tuntia vuorokaudessa. Lasten unihäiriöt ovat yleisiä ja niitä voivat aiheuttaa esimerkiksi koliikki, nälkä tai turhautuminen. Nukkuma-asentoja on hyvä vaihdella alusta pitäen.

Savonia-amk / Terveysala Kuopio
4.6.2008 → (kansalaiset)
information page

Väkivalta lapsen elämässä - insesti ja siihen puuttuminen

Valtaosa lapsen seksuaalisista hyväksikäyttötapauksista tapahtuu perheen sisällä. Lasta seksuaalisesti hyväksikäyttäjä voi olla isä, äiti, isäpuoli, äitipuoli, veli, sisko tai muu tuttu perheyhteisössä.Nykytiedon mukaan hyväksikäyttäjät eivät erotu selkeästi omaksi ryhmäkseen. He eivät erotu psyykkisten ongelmien määrän, koulutuksen, ammatin, tulojen tai useimpien persoonallisten ominaisuuksien suhteen merkittävästi ei - hyväksikäyttäjistä. Kun insestiä epäillään tai se paljastuu, siihen liittyy suuri määrä salailua, kieltämistä ja torjuntaa sekä lähipiirissä että sen kanssa työskentelevissä tahoissa. Insesti-perheen hoito on hyvin pitkällistä.

Savonia-amk / Terveysala Kuopio
4.6.2008 → (kansalaiset)
information page

Mistä tietoa työterveydestä ja -suojelusta?

Työterveyslaitos on työterveys- ja työsuojelualan asiantuntijalaitos, jonka toimintaan kuuluvat alan tutkimus, asiantuntijapalvelut, koulutus ja tiedonvälitys. Maassamme on lisäksi monia muita tahoja, joiden työhön työterveys- ja -suojeluasiat liittyvät. Ohessa niistä tärkeimpiä.

Työterveyslaitos
5.10.2006 → (kansalaiset)
magazine article

Väkivalta lapsen elämässä - lasten kaltoinkohtelun muodot

Fyysinen pahoinpitely voi olla vakavuudeltaan vaihtelevaa; läimäytyksistä kidutukseen. Fyysisestä pahoinpitelystä lapselle aiheutuu ruumiillista kipua sekä tilapäisiä tai pysyviä elimistön toiminnan vaikeuksia. Psyykkisen väkivallan ymmärretään nykyisin käsittävän seuraavia muotoja: kaikenlainen lapsen hyljeksintä, pelottelu, nöyryyttäminen, eristäminen, erilaisten epäsosiaalisten käyttäytymismallien juurruttaminen, epätarkoituksen mukaisten vaatimusten esittäminen lapselle ja monenlainen lasta alistava sanallinen väkivalta. Seksuaalista väkivaltaa voidaan kuvailla seuraavasti ; se on alle 16-vuotiaaan lapsen ruumiillista pahoinpitelyä, joka kohdistuu pääasiassa lapsen sukupuolielimiin ja sukupuolisiin tunnusmerkkeihin. Laiminlyönnillä ymmärretään lapsen puutteellista hoitoa tai huolenpitoa, jolloin lapsen perustarpeista ei huolehdita fyysisesti eikä emotionaalisesti.

Savonia-amk / Terveysala Kuopio
4.6.2008 → (kansalaiset)
information page

Väkivalta parisuhteessa ja perheessä - hoitokeinoja

Perheväkivallan lopettamiseksi ja perheen hoitamiseksi on julkisuudessa esitetty monia keinoja. Tärkeimpänä ehtona väkivallan loppumiselle pidetään sen julkisuuteen tuloa eli uhrin tulisi mennä hakemaan apua viralliselta taholta. Turvakotien perustaminen oli yksi tärkeä mahdollisuus ja keino antaa väkivallan uhreille pieni hengähdystauko elämässä. Turvakoti toimii ensisijaisesti pikaisen ensiavun antajana. Ensivaiheen hoitaminen on tärkeää. Alkuvaiheessa on tärkeä erillinen tuki uhrille ja tekijälle. Väkivallan lopettamiseksi yksilökeskustelut miehen kanssa ovat yhtä tärkeät kuin naisenkin. Väkivaltaisille miehille voidaan rakentaa myös yksilöllinen hoito-ohjelma. Yksilökeskustelujen jälkeen siirrytään ryhmäkeskusteluihin.

Savonia-amk / Terveysala Kuopio
4.6.2008 → (kansalaiset)
information page

Kuiva iho

Kuiva iho on subjektiivinen tunne siitä, että iho on kuiva, kutiaa ja hilseilee. Lääketieteellisesti kuiva iho tarkoittaa sellaista ihoa, jossa veden haihtumista estävien rasvojen määrä sarveiskerroksessa eli marraskedessä on niin pieni, että vettä pääsee haihtumaan ihon syvemmistä kerroksista niin vapaasti. Seurauksena ihon pintakerros eli epidermis (= marraskesi + orvaskesi) kuivuu. Kuivuminen aiheuttaa ihoon lievän tulehduksen, joka aistitaan kutinana.

Duodecim Lääkärikirja
8.1.2007 → (kansalaiset)
information page
847 hits

pages

© TerveSuomi.fi 2008About us