Apunavigaatio
Leivänmurupolku
- Index
- (verksamhet)
(verksamhet)
- (oleminen) (10)
- (mentaalinen toiminta) (207)
- (muutos) (179)
(henkilöön liittyvä muutos), (luonnontieteellinen muutos), exposure
- (muuttaminen) (746)
(toimenpiteet), (toisenlaiseksi muuttaminen), (ylläpitävä muuttaminen)
- (luonti) (705)
Riittävä uni parantaa mielialaa
Riittävä ja hyvä uni parantaa mielialaa. Jos ihminen valvoo liikaa, mieliala huononee. Hän hallitsee impulssejaan eli yllykkeitään huonommin ja saattaa käyttäytyä aggressiivisesti. Olo muistuttaa humalatilaa.
Kestääkö nuorten kantti - mistä hyvinvoinnin eväitä työuran alkuun?
Työelämään tulevilta nuorilta vaaditaan yhä enemmän ammatillisia, sosiaalisia ja elämän hallintaan liittyviä työelämän taitoja. Odotettavissa oleva työvoimarakenteen muutos aiheuttaa todennäköisesti jo lähitulevaisuudessa pulaa erityisesti nuorista työntekijöistä. Tällöin nuorten työntekijöiden työhyvinvointiin panostavat yritykset ja organisaatiot kilpailevat parhaiten nuoresta työvoimasta.
Lasten ja nuorten luuliikuntasuositus
Lapsilla ja kasvavilla nuorilla tavoitteena on luiden ja lihasten vahvistaminen sekä liikunnallisten perustaitojen kehittäminen. Heille suositellaan erilaisia hyppyjä ja suunnanmuutoksia sisältäviä liikuntamuotoja, kuten maila- ja pallopelejä, yleisurheilua ja telinevoimistelun alkeita.
Rakkaus ja seksi
Kansanterveyslaitoksen kesäterveys-sivuille on koottu vastauksia usein tulleisiin kesää ja terveyttä koskeviin kysymyksiin. Sivuille on koottu Kansanterveyslaitoksen tuottamaa tietoa, mutta paketissa on myös linkkejä...
Liikkumalla hyvää oloa
Liikunta on entistä tärkeämpi osa ihmisen vapaa-ajanviettoa. Jotta elimistö pysyisi kunnossa, se vaatii sopivasti liikuntaa ja lepoa myös raskauden aikana. Raskausajan liikunnan harrastamiselle on monia hyviä syitä. Kestävyys, notkeus ja voima auttavat kestämään ylimääräisen rasituksen, kun elimistö sopeutuu raskauden ja synnytyksen vaatimuksiin.
Aivohalvaus
Liikunta vähentää aivohalvauksen ja aivoinfarktin vaaraa 15-30 %. Liikunta vaikuttaa aivohalvaukseen ja erityisesti aivoinfarktiin ehkäisemällä niiden vaaratekijöitä: sepelvaltimoiden ahtautumista ja sydänsairauksia.
Tutustumiskäynti sairaalaan ennen synnytystä
Tutustumiskäyntejä sairaalaan järjestetään perheille, jotka haluavat tutustua synnytyssairaalan tiloihin ja hoitokäytäntöihin. Artikkeli sisältää interaktiivisen kuvan sekä valokuvia synnytyshuoneesta ja sen välineistä.
Terveysliikuntaa ja kuntoliikuntaa
Ennen puhuttiin etupäässä kunnosta ja kuntoliikunnasta. Nyt puhutaan niiden lisäksi myös terveyskunnosta ja terveysliikunnasta. Terveysliikuntaa ovat kaikki arkisetkin toimet, joissa ihminen liikkuu: kauppamatka kävellen tai pyöräillen, lumen luonti, siivoaminen, pihatyöt, marjastus, metsästys, halonhakkuu.
UKK-kävelytesti tutkimuksen tulos
Kävelytesti syntyi samanaikaisesti terveysliikunnan kehityksen kanssa 1990-luvun alussa. Tarvittiin luotettava, terveyttä edistävää liikuntaa tukeva kuntotesti.
Sisäilmasto
Valtaosa suomalaisista viettää noin 90 % elinajastaan sisätiloissa. Myös suuri osa työstä tehdään nykyään toimistoissa tai muissa vastaavissa sisätiloissa, jolloin hyvän sisäilmaston merkitys korostuu. Sisäilmasto vaikuttaa työntekijän viihtyvyyteen ja terveyteen.
guide
information page
test
magazine article
- Vaivaako huono toimintakyky ikääntyviä päijäthämäläisiä?
- Työuran hallinnalla hyvinvointiin
- Muotidieetit vertailussa
project or campaign
- Tamperelaisten ikäihmisten liikuntaa edistetään yhteisvoimin
- Tervetuloa Kävelyklubiin
- VoiTas projekti 2003-2006
news
- Terveellinen syöminen, liikkuminen ja lihavuuden ehkäiseminen vanhempien ja lasten silmin
- Uutta tietoa naisten syöpien ehkäisystä
- Liikkumisresepti kannustaa liikkumaan
event
- Yhteistyöstä tukea - kehitä liikunnan palveluketju (D)
- Liikkumisesta tottumus - käytä liikuntapiirakkaa (C)
- 50+ terveysremontin ohjaus
frequently asked questions
research activity
- Päihderiippuvuuden kliininen hoito
- Kyselymittarit terveysinterventioihin
- Terveyskäyttäytymistä ohjaavat tekijät
organizational info
- Pohjois-Karjalan aikuisväestön terveyskäyttäytyminen 1978-2000
- Itsetuhokäyttäytyminen ja itsemurhien ehkäisy
- Mielenterveyden edistäminen