Ohita navigaatiot ja siirry sisältöön

tervesuomi.fi

Apunavigaatio

Apunavigaatio

Leivänmurupolku

(verksamhet)

Show only results in:Finnish Swedish English

Search results

2012 hits

pages

Naisen orgasmihäiriö

Naisen orgasmihäiriölle on ominaista jatkua tai toistuva vaikeus laueta tai saada orgasmi normaalin kiihottumisvaiheen jälkeen. Orgasmin saanti voi pitkittyä tai jäädä kokonaan puuttumaan. Ajoittainen vaikeus saada orgasmi on tavallista, eikä se ole luonteeltaan toiminnallinen häiriö.

Duodecim Lääkärikirja
21.4.2007 → (kansalaiset)
information page

Edunvalvojan ja holhoukseen asettaminen

Jos henkilö ei ikääntymisen tai sairauden vuoksi kykene valvomaan etujaan, esimerkiksi huolehtimaan omaisuudestaan, hänelle voidaan määrätä edunvalvoja. Jos edunvalvojan asettaminen ei riitä henkilön omaisuuden tai muiden etujen suojaamiseksi, henkilön toimintakelpoisuutta voidaan rajoittaa ja ääritapauksissa julistaa hänet vajaavaltaiseksi.

Duodecim Lääkärikirja
20.4.2007 → (kansalaiset)
information page

Vuorojärjestelmän kehittäminen

Miten ihmisen fysiologiset vuorokausirytmit sopeutuvat vuorotyöhön? Miten pitkät työvuorot ovat vuorotyössä suositeltavia? Miten vähentää vuorotyön haittoja? Tulisiko työvuorojen kiertää aamuvuorosta iltavuoron kautta yövuoroon vai päinvastoin? Mikä olisi paras mahdollinen tapa järjestää vuorojen kierto ja kiertonopeus? Onko jatkuva yötyö kenties suositeltavampaa kuin jatkuva kolmivuorotyö?

Työterveyslaitos
12.9.2006 → (kansalaiset)
information page

Yhdistelmäehkäisyvalmisteet ("E-pillerit")

Yhdistelmäehkäisyvalmisteessa on sekä estrogenia (naishormonia) että progestiinia (keltarauhashormonia). Samoja hormoneja on myös ehkäisyrenkaassa ja ehkäisylaastarissa. Menetelmä perustuu ovulaation estoon, eli munarakkula ei kypsy eikä munasolu irtoa. Tavallisesti näitä valmisteita käytetään kolmen viikon jaksoissa, ja hoitojen välissä on viikon tauko, jolloin tulee kuukautisvuoto.

Duodecim Lääkärikirja
23.4.2007 → (kansalaiset)
information page

Lääkeriippuvuus ja lääkkeiden väärinkäyttö

Lääkeriippuvuudelle on alkoholismin ja muiden aineriippuvuuksien tapaan ominaista hoidollisesti tarpeettoman tai tarpeettomaksi muuttuneen lääkkeen jatkuva tai pakonomainen käyttö riippumatta käytön aiheuttamista sosiaalisista tai terveydellisistä haitoista.

Duodecim Lääkärikirja
21.4.2007 → (kansalaiset)
information page

Synnytyksen operatiivisia toimenpiteitä

Istukka irtoaa 95 %:sesti puolen tunnin sisällä lapsen syntymästä. Jos irtoaminen ei tapahdu tunnin kuluessa, on istukka irrotettava käsin. Lääkäri irrottaa istukan käsin äidin ollessa nukutuksessa. Imukuppia käytetään synnytyksen loppuvaiheessa, kun synnytys on saatava nopeasti päätökseen. Synnytyksen aikana lapsista noin 3 % perä alaspäin. Perätilasynnytys sujuu normaalisti, kun kohdun supistustoiminta on normaali, lantio on muodoltaan ja mitoiltaan säännöllinen eikä sikiön paino ylitä 3800 – 4000g. Ensisynnyttäjän perätilasynnytys alakautta on mahdollinen, kun kaikki edellytykset ovat kunnossa. Perätilan ulosauttoja tehdään 0,7 – 0,8 %:lle kaikista synnyttäjistä, joten suurin osa perätilasynnytyksistä hoidetaan keisarileikkauksessa.

Savonia-amk / Terveysala Kuopio
2.6.2008 → (kansalaiset)
information page

Sydämenpysähdys ja äkkikuolema

Suomessa sydänperäisen kuoleman kokee vuosittain 15

Duodecim Lääkärikirja
29.1.2007 → (kansalaiset)
information page

Koepala ihosta

Koepalalla tarkoitetaan kudosnäytettä, joka laboratoriossa leikataan ohuiksi siivuiksi, värjätään ja tutkitaan mikroskoopilla tai joskus elektronimikroskoopilla. Ohutneulanäytteet levitetään suoraan lasille, samoin irtosolunäytteet.

Duodecim Lääkärikirja
19.1.2007 → (kansalaiset)
information page

Raskauden keskeytys

Suomessa on voimassa laki raskauden keskeyttämisestä vuodelta 1970, ja siihen on tehty merkittävät muutokset 1978 ja 1985. Raskauden keskeytyksiä tehdään vuosittain yli 10

Duodecim Lääkärikirja
17.4.2007 → (kansalaiset)
information page

Miten voin auttaa muistiani?

Muistisäilöön mahtuu rajattomasti tietoja ja taitoja. Hajanainen ja tehoton mieleenpainaminen on usein syynä siihen, että muistiin talletetut asiat eivät tarpeen tullen palaudu mieleen.

Työterveyslaitos
1.10.1006 → (kansalaiset)
information page
2012 hits

pages

© TerveSuomi.fi 2008About us