Ohita navigaatiot ja siirry sisältöön

tervesuomi.fi

Apunavigaatio

Apunavigaatio

Leivänmurupolku

(verksamhet)

Show only results in:Finnish Swedish English

Search results

2012 hits

pages

Toimenpiteet synnytyksen jälkeen

Heti lapsen syntymän jälkeen äidille annetaan ergometriinia ja oksitosiinia istukan synnyttämiseksi. Äiti voi itse ponnistaa irronneen istukan ulos supistuksen aikana, mutta tavallisesti istukan synnyttämiseen tarvitaan kätilön apua. Ennen mahdollista välilihan tai emättimen pohjan ompelua istukka tarkistetaan. Äitiä ja vastasyntynyttä tarkkaillaan synnytyssalissa yleensä kaksi tuntia ennen osastolle vientiä, polikliinisissa synnytyksissä seuranta-aika on vähintään kuusi tuntia ennen kotiutusta.

Savonia-amk / Terveysala Kuopio
20.5.2008 → (kansalaiset)
information page

Sterilisaatio

Kun halutaan pysyvää ja lopullista ehkäisymenetelmää, voi naisen tai miehen sterilisaatio olla yksi vaihtoehto. Sterilisaatio on tehokas ja hyvä

Duodecim Lääkärikirja
23.4.2007 → (kansalaiset)
information page

Kävelytekniikka kuntoon

Ryhdikäs ja tasapainoinen asento on edellytys reippaalle ja miellyttävälle kävelylle. Voit arvioida omaa kävelytekniikkaasi alla esitetyn tarkistuslistan avulla.

UKK-instituutti
1.1.2006 → (kansalaiset), (terveydenhuollon asiantuntijat (lukuun ottamatta sairaanhoitoa)), (urheilu- ja liikunnanohjaajat)
guide

Tekniikka

Ohje liittyen sauvakävelyn perustekniikkaan.

UKK-instituutti
1.1.2000 → (kansalaiset)
guide

Kastelu

Virtsarakon toiminnan hallinta on monimutkainen taito, jonka lapsi oppii yleensä neljän vuoden ikään mennessä. Yökastelua esiintyy 40 %:lla kolmivuotiaista, 10 %:lla kuusivuotiaista ja 3 %:lla 12-vuotiaista. Yökastelun syytä ei tarkkaan tiedetä. Syynä voi olla se, että lapsi nukkuu sikeästi eikä herää rakosta tuleviin signaaleihin. Toisaalta yökastelijoilla on kuvattu vedenerityksen säätelyyn liittyvää kehitysviivettä. Taipumus yökasteluun on periytyvää, toinen lapsen vanhemmista on usein ollut yökastelija pienenä.

Duodecim Lääkärikirja
26.1.2006 → (kansalaiset)
information page

Alkohol, droger och andra rusmedel

En riklig alkoholkonsumtion ökar risken att insjukna och förvärrar många sjukdomssymtom. Alkoholen är den viktigaste faktorn bakom förtida död hos män i arbetsför ålder.

Kansanterveyslaitos
2.6.2004 → (kansalaiset)
unknown

Väsymys

Väsymys on sangen yleistä, ja yleisimmin siihen löytyy syy väsyneen henkilön elintavoista tai elämäntilanteesta: liian lyhyet yöunet, liikunnan puute, runsas alkoholin käyttö, ylenmääräinen rasittuneisuus tai työuupumus (ks.

Duodecim Lääkärikirja
3.6.2007 → (kansalaiset)
information page

Synnytyskivun lievitys ja vesi

Lämmin vesi lievittää kipua lisäämällä verenkiertoa, lämmittämällä ihoa ja lihaksia sekä rentouttamalla pieniä lihaksia. Synnytyksessä vesielementtinä voidaan käyttää lämpimiä kääreitä, lämminvesipulloa, suihkua tai ammekylpyä. Ammekylpyä suositellaan vain synnyttäjille, joiden synnytyksen kulussa ei ole ilmennyt mitään poikkeavaa ja joiden lapsivesi on tallella.

Savonia-amk / Terveysala Kuopio
20.5.2008 → (kansalaiset)
information page

Terveystarkastukset

Terveystarkastuksen nimi on sikäli harhauttava, että lähes kaikentyyppisissä "terveystarkastuksissa" itse asiassa etsitään sairauksia tai alttiutta sairastua niihin. Minkäänlaisessa tarkastuksessa ei henkilöä voida todeta varmuudella terveeksi, ainoastaan voidaan puhua joidenkin sairauksien todennäköisestä poissulkemisesta. Terveystarkastus voi silti tarjota hyvän lähtökohdan pohtia terveysriskejä ja harkita elämäntapojen muuttamista riskien vähentämiseksi. Tämän lisäksi terveystarkastuksia käytetään laajalti selvittämään kykenevyyttä esimerkiksi ajoneuvon kuljettamiseen, varusmiespalveluun, työtehtäviin tai koulutukseen. Erityinen tehtävä tarkastuksilla on kasvavien lasten ja nuorten kehityksen seurannassa.

Duodecim Lääkärikirja
17.5.2007 → (kansalaiset)
information page

Taukojumppaa

Ohjeissa on muutaman minuutin liikesarjat aamujumpaksi, hartiajumpaksi ja iltapäiväjumpaksi.

UKK-instituutti
1.1.2000 → (kansalaiset)
guide
2012 hits

pages

© TerveSuomi.fi 2008About us